Podcast

kuuntele uusin jakso

Viimeisimmät jaksot

Tämän päivän jaksossa Lilli kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Lilli on 40 vuotias sinkku, asuu Vantaalla ja työskentelee rakennusalan toimihenkilönä. Vapaa-ajallaan Lilli tykkää puuhastella viljelypalstan parissa. Lilli nauttii myös äänikirjojen kuuntelusta ja haaveilee maalle muutosta.

Lillillä on ollut lapsihaave jo pitkään ja erilaisten vaiheiden kautta Lilli päätyi harkitsemaan kumppanuusvanhemmuutta. Se tuntui hänestä omalta ja hän alkoi samantien miettiä, että miten asiat lähtisivät etenemään. Podcastissa Lilli kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista kumppanuusvanhemmuuspolulta.

Lämmin kiitos Lillille rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen IVF-biologi Elli Nyman. Elli työskentelee IVF-biologina Oulun Felicitas Mehiläisessä. Elli on kotoisin Rovaniemeltä ja vapaa-ajallaan hän tykkää ulkoilla metsässä. Biologin ammatti on Ellin unelma-ammatti! Podcastissa Elli kertoo hieman biologin työstä ja työpäivän kulusta. Lisäksi keskustelemme erilaisista lapsettomuushoidoista ja niiden kulusta biologin näkökulmasta. Saamme vastauksia myös kiinnostaviin kysymyksiin liittyen mm. alkioiden pakastukseen, sulatukseen ja luokitteluun sekä moniin muihin aiheisiin!

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.

Tämän päivän jaksossa Riikka Viitala kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Riikka asuu Tampereella miehensä ja kahden koiransa kanssa. Riikka työskentelee autismin kirjon lasten parissa ja vapaa-ajallaan hän viihtyy puutarhassa. Riikka alkoi seurustella miehensä kanssa vuonna

2007 ja lapsihaave heillä on ollut virallisesti vuodesta 2014 alkaen.

Reilun vuoden yrittämisen jälkeen Riikka ja hänen miehensä hakeutuivat tutkimuksiin 2016. Riikalta löydettiin ikään nähden alhainen AMH-arvo (munasolureserviä mittaava arvo), mutta muita syitä lapsettomuudelle ei löytynyt. Riikka itse epäili sairastavansa endometrioosia, mutta sitä ei näkynyt ultrassa.

Riikalle tehtiin kolme IVF-hoitoa, mutta yksikään alkio ei kiinnittynyt. Vuoden 2017 lopussa he tekivät päätöksen siirtyä lahjasoluhoitoihin, joita sai silloin vain yksityiseltä puolelta. Klinikalla löydettiin Riikalta endometrioosilaatta ja päätettiin ensin aloittaa endometrioosin kuivatushoito. Tämän jälkeen edettiin lahjasoluhoitoihin. Podcastissa Riikka kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista lapsettomuushoitojen parissa.

Lämmin kiitos Riikalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Tämän päivän jaksossa Elina kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Elina on 40 vuotias myyjä Etelä-Pohjanmaalta. Vapaa-ajallaan Elina tykkää ulkoilla koirien kanssa ja tehdä käsitöitä. Elina tutustui mieheensä Suomi24-sivuston kautta.

Podcastissa Elina kertoo tarkemmin vaiherikkaasta hoitopolustaan aina lapsettomuustutkimuksista lihavuusleikkaukseen ja takaisin lapsettomuushoitoihin. Lämmin kiitos Elinalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Podcastissa kerrotut tarinat ovat aina kertojan omia näkemyksiä ja kokemuksia heidän matkaltaan, eivätkä jaksot näin ollen sisällä terveydellistä neuvontaa. Käännythän aina terveydenhuollon asiantuntijoiden puoleen oman terveytesi ja mahdollisten hoitojesi tiimoilta.

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen lapsettomuushoitaja Jaana Huttula. Jaana työskentelee lapsettomuushoitajana Oulun Felicitas Mehiläisessä ja on koulutukseltaan kätilö. Podcastissa Jaana kertoo hieman lapsettomuushoitajan työstä ja työpäivän kulusta. Lisäksi keskustelemme erilaisista lapsettomuushoidoista, milloin valitaan mikäkin vaihtoehto ja miten hoidot etenevät.

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa! 

Tässä jaksossa Johanna kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Johanna on 32 vuotias varhaiskasvatuksen opettaja Jyväskylästä. Johannalla ja hänen miehellänsä on kahdeksan kuukauden ikäinen vauva ja kaksi koiraa, jotka pitävät arjen vauhdikkaana. Vapaa-ajallaan Johanna nauttii lukemisesta, kutomisesta, leipomisesta ja lenkkeilystä.

Johanna tapasi miehensä 2010 netissä ja he elivät useamman vuoden etäsuhteessa. Lapsihaave pariskunnalla oli heti naimisiinmenon jälkeen, mutta perheenlisäyksellä ei ollut kuitenkaan kiire.

Myöhemmin Johannalla todettiin PCOS eli monirakkulainen oireyhtymä, joka oli yksi syy lapsettomuuden taustalla. Myöhemmin Johanna ja hänen miehensä kokivat useita menetyksiä kohdunulkoisen raskauden sekä kahden keskenmenon myötä.

Lapsettomuusmatka oli pitkä ja raskas. Matkan varrella Johannan molemmat munatorvet on jouduttu poistamaan ja siitä syystä IVF-hoito on ollut ainoa mahdollisuus raskautumiseen. Johannalle tehtiin yhteensä kolme IVF-hoitoa, joista kahdessa suoritettiin punktio eli munasolujen keräys.

Podcastissa Johanna kertoo tarkemmin vaiherikkaasta ja koskettavasta matkastaan äidiksi. Lämmin kiitos Johannalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa! Podcastissa kerrotut tarinat ovat aina kertojan omia näkemyksiä ja kokemuksia heidän matkaltaan, eivätkä jaksot näin ollen sisällä terveydellistä neuvontaa. Käännythän aina terveydenhuollon asiantuntijoiden puoleen oman terveytesi ja mahdollisten hoitojesi tiimoilta.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa! 

Tämän päivän jaksossa 25 vuotias kauneusalan yrittäjä Helmi kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Helmi asuu miehensä ja kahdeksan kuukauden ikäisten kaksosvauvojen kanssa Seinäjoella. Helmi tykkää sienestää, sisustaa, käydä kirpputoreilla ja laittaa ruokaa. Ekologisuus, skandinaavinen sisustus sekä kaikki säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvä ovat lähellä Helmin sydäntä.

Pitkään Helmi ajatteli, ettei haluaisi lapsia ollenkaan. Hänen miehellään oli kuitenkin iso toive perheestä ja pikku hiljaa Helminkin ajatus jälkikasvun saamisesta muuttui. Parin vuoden yrityksen jälkeen he alkoivat turhautua tilanteeseen ja Helmi päätti varata ajan gynekologille. Helmillä todettiin PCOS eli monirakkulaiset munasarjat ja siitä alkoi matka kohti lapsettomuushoitoja.

Ennen hoitojen virallista aloittamista Helmi kävi useammassakin paikassa ennen kuin löysi itselleen sopivan lääkärin. Podcastissa Helmi kertoo tarkemmin matkasta, joka päättyi onnellisesti heidän saatuaan pienet kaksosvauvat. Lämmin kiitos Helmille rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Podcastissa kerrotut tarinat ovat aina kertojan omia näkemyksiä ja kokemuksia heidän matkaltaan, eivätkä jaksot näin ollen sisällä terveydellistä neuvontaa eikä faktoja ole tarkistettu. Käännythän aina terveydenhuollon asiantuntijoiden puoleen oman terveytesi ja mahdollisten hoitojesi tiimoilta.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa!

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen lapsettomuuslääkäri Katriina Niemelä. Katriina on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja lisäksi hänellä on lisääntymislääketieteen erityispätevyys. Katriina Niemelä on toiminut gynekologina jo lähes 20 vuoden ajan ja vuodesta 2008 lähtien lapsettomuuslääkärinä Väestöliiton ja sittemmin vuodesta 2017 alkaen Felicitas Mehiläisen Oulun klinikalla. Lisäksi hän pitää gynekologin vastaanottoa Oulun keskustan Mehiläisessä.

Tässä jaksossa Katriina Niemelä vastaa yleisimpiin kysymyksiin koskien tahatonta lapsettomuutta. Keskustelemme muun muassa lapsettomuuslääkärin työstä, lapsettomuuden syistä ja hoitojen aloittamisesta.

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa!

Tämän päivän jaksossa Iina Nieminen kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Iina on 28 vuotias lähihoitaja ja asuu aviomiehensä kanssa Lempäälässä. Tällä hetkellä Iina on äitiyslomalla pienen pojan kanssa ja vapaa-ajalla harrastaa jalkapalloa ja käsitöitä. Iina tapasi miehensä yhdeksän vuotta sitten, kun 2012 yo-kirjoitusten jälkeen heidän tiensä kohtasivat baarissa. Lapsihaave heillä on ollut virallisesti 2018 tammikuusta, kun he olivat menneet naimisiin.

Puolen vuoden yrityksen jälkeen Iina alkoi tikuttamaan ovulaatioita ja vuoden yrittämisen jälkeen he päättivät hakeutua tarkempiin tutkimuksiin. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että siittiöissä on hitautta ja toisiinsa takertuneisuutta, mutta se ei yksinään selittänyt lapsettomuutta. Hoidot aloitettiin inseminaatiolla, mutta sen jälkeen päädyttiin siirtymään ICSI-hoitoon. Hoitojen aikana ei kaikki mennyt heti ihan putkeen ja Iina kertoo podcastissa erilaisista vaiheista, joita heidän hoitopolkunsa aikana tapahtui. Loppuviimeksi heiltä löydettiin hedelmöityshäiriö, joka selitti lapsettomuutta.

Podcastissa Iina kertoo tarkemmin heidän vaiherikkaan matkan lapsettomuushoitojen parissa, joka päättyi onnellisesti heidän saatua pienen nyytin syliinsä. Lämmin kiitos Iinalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa!

Tämän päivän jaksossa Tiina Urhonen kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Tiina on 28 vuotias Etelä-Pohjanmaalla aviomiehensä kanssa asuva sairaanhoitaja. Hänelle tärkeitä asioita elämässä on kaksi rakasta koiraa sekä musiikki. Tahaton lapsettomuus näyttelee isoa roolia elämässä.

Tiina tapasi miehensä 2011. Lapsihaave heillä on ollut marraskuusta 2015 alkaen. Ajatuksena heillä oli saada opinnot valmiiksi ja sitten lapsi saisi tulla. Tiina muisteli olleensa intoa piukassa lähtiessään miehensä kanssa yrittämään omaa lasta. Toivottua jälkikasvua ei vain alkanut näkymään yrityksistä huolimatta ja melko nopeasti Tiina koki turhautuvansa negatiivisiin tuloksiin ja hän alkoi epäillä, että heissä on jotain vikaa. Jo muutaman kuukauden jälkeen Tiina suuntasi ensimmäisen kerran neuvolaan saadakseen keskustella mietteistään. Terveydenhoitaja ohjasi hänet takaisin kotiin ja ohjeisti yrittämään vähintään vuoden.

Virallisiin lapsettomuustutkimuksiin Tiina hakeutui miehensä kanssa vuonna 2017 kahden vuoden yrittämisen jälkeen. Tiina varasi neuvolasta lääkäriajan, josta he saivat lähetteen keskussairaalaan naistenpolille. Elämäntilanne oli kuitenkin turhan vauhdikas siinä kohtaa, kun talon rakennusprojekti sekä uusi työpaikka veivät aikaa ja voimia. Tammikuussa 2019 elämäntilanne oli sopivampi ja pariskunta haki uuden lähetteen ja aloitettiin tutkimukset. Podcastissa Tiina kertoo heidän matkastaan lapsettomuushoitojen parissa aina inseminaatioista IVF-hoitoon. Lisäksi puhumme henkisestä jaksamisesta. Lämmin kiitos Tiinalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja omasta tarinastaan.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa!

podcast / blogi

tilaa uutiskirje