Podcast

kuuntele uusin jakso

Viimeisimmät jaksot

Tämän päivän jaksossa Jeremia Keisala eli tutummin Jemppu kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Kyseessä on Nitan ja Jeremian tarinan toinen osa. Podcastin edellisessä jaksossa Nita kertoi tarinan hänen näkökulmastaan.

Jemppu on juuri 30 vuotta täyttänyt sairaanhoitaja etelä-pohjanmaalta. Jemppu tykkää vapaa-ajallaan liikkua ja urheilla, nyt viimeisimpänä hän on innostunut hiihtämään! Nitalla ja Jempulla on ollut lapsihaave oikeastaan aina, mutta konkreettisemmin lapselle annettiin lupa tulla, kun Nitan oppinnot valmistuivat. Alun jännitys yrittämisestä vaihtui jo työksi, kun kierto toisensa jälkeen päättyi kuukautisten alkamiseen.

Juttelemme podcastissa Jempun kanssa erilaisista vaiheista, joita heidän matkallensa on mahtunut. Jemppu kertoo ihanan avoimesti kokemuksistaan.

Lämmin kiitos Jempulle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!      

Tämän päivän jaksossa Nita Keisala kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Kyseessä on Nitan ja Jeremian tarinan ensimmäinen osa. Seuraavassa jaksossa Jeremia kertoo heidän tarinan hänen näkökulmastaan.

Nita on kolmenkympin korvilla oleva hammaslääkäri etelä-pohjanmaalta. Hän asuu Seinäjoella kahden koiran ja miehensä kanssa. Nita tykkää vapaa-ajallaan käydä jumpissa ja lenkkeillä koirien kanssa. Hän tapasi miehensä vuonna 2012, kun heidän ystävänsä järjestivät heille yhteisiä tapaamisia ja siitä rakkaustarina sai alkunsa. Lapsihaave pariskunnalla on ollut pidempään, mutta ajatuksena oli ensin valmistua opinnoista ja sen jälkeen lähteä miettimään jälkikasvua. He lähtivätkin yrittämään lasta heti opintojen valmistumisen jälkeen, mutta tulosta ei kuulunut.

He hakeutuivat tutkimuksiin oikeastaan heti, kun vuosi yritystä tuli täyteen. Tarkemmissa tutkimuksissa Nitalta löytyi endometrioosi ja lääkäri suositteli suoraan hakeutumaan IVF-hoitoihin. Nita ja Jeremia halusivat hoitojen alkavan heti ja he päättivät aloittaa hoidot yksityisellä puolella. Matkan varrelle on mahtunut mm. kaksi punktiota, useampia alkionsiirtoja, keskenmeno sekä kaksi kemiallista raskautta. Tällä hetkellä Nita on yli puolessa välissä raskaana. Podcastissa Nita kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista lapsettomuushoitojen parissa.

Lämmin kiitos Nitalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!      

Tämän päivän jaksossa vierailee Ovumian naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Jarna Moilanen. Jarna on tehnyt lapsettomuushoitojen parissa töitä jo vuodesta 1990 alkaen. Jarna on aikoinaan myös väitellyt miehen hedelmällisyydestä. Jakson teemana on miesten hedelmällisyys ja lapsettomuushoidot.

Jaksossa puhumme muun muassa miehen hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä sekä siitä, miten sitä voidaan tutkia. Puhumme myös yleisimmistä miehiin kohdistuvista lapsettomuushoidoista. 

 

Podcast on toteutettu yhteistyössä hedelmöityshoitoklinikka Ovumian kanssa.

Tämän päivän jaksossa Susanna Juntunen kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Susanna asuu Turussa miehensä ja pienen poikansa kanssa. Susanna on hyvinvointialan yrittäjä ja työskentelee monipuolisesti liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Susanna on tunnettu myös julkisuudessa, sillä hän on Miss Suomi ensimmäinen perintöprinsessa vuodelta 2008 ja hän on kilpaillut menestyksekkäästi vuosina 2013-2016 Bikini fitness-kilpailuissa.

Susanna tapasi miehensä tinderissä vuoden 2016 alussa. Susanna oli aiemmin ajatellut, ettei välttämättä halua omia lapsia. Miehensä tapaamisen jälkeen hänelle kuitenkin heräsi ajatuksia siitä, että mahdollisesti hän haluaisikin perheen. Susanna on kokenut tahatonta lapsettomuutta jo ensimmäisen lapsen kohdalla, mutta raskautuikin luonnollisesti munatorvien aukiolotutkimuksen jälkeen. Esikoisen syntymän jälkeen häneltä löydettiin kohdunkaulansyöpä ja hän luuli, ettei enää voisi saada lisää lapsia. Syöpä saatiin kuitenkin hoidettua leikkauksella, mutta leikkauksen takia hän ei voi raskautua enää luonnollisesti ja sen takia edessä oli IVF-hoidot. 

 

Podcastissa Susanna kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista lapsettomuushoitojen parissa.

Lämmin kiitos Susannalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!      

HUOM! Pahoittelemme tämän jakson äänenlaatua. Etänauhoitus aiheutti tämän jakson nauhoituksissa harmaita hiuksia. Toivottavasti viihdyt silti tämän tärkeän aiheen ja jakson parissa! Elina on muusikon vaimo ja adoptioäiti pienelle 3-vuotiaalle Taiwanista adoptoidulle Konstalle. Ammatiltaan Elina on toimittaja. Koko perhe tykkää olla paljon kotona, retkeillä luonnossa, sisustaa ja lukea. Elina tapasi miehensä vuonna 2006 viisuvalvojaisissa Lordin voittaessa euroviisut. He menivät naimisiin 2008 ja perhehaave pariskunnalla on ollut pitkään. 2010 pariskunta ajatteli, että lapsi saa tulla. Pari vuotta meni asian suhteen rennoissa tunnelmissa ja katsottiin, että miten asia etenee. Kolmen vuoden jälkeen he hakeutuivat tutkimuksiin ja Elinalla todettiin huono munasarjavaste. Lääkäri suositteli suoraan IVF-hoitoja ja ne tuntuivat siinä hetkessä liian rajuilta. Parin vuoden päästä he hakeutuivat uudelleen tutkimuksiin ja heille sanottiin, että omilla munasoluilla ei hoitoja kannattaisi enää yrittää vaan vaihtoehdoiksi jäi lahjasolut tai adoptio. Lahjasoluhoidot eivät tuntuneet heille omalta, joten he aloittivat adoptioprosessin. Yhdeksän vuoden lapsettomuuden jälkeen heistä tuli suloisen Konsta-pojan vanhempia. Podcastissa Elina kertoo tarkemmin vaihderikkaasta matkasta kohti adoptiovanhemmuutta! Lämmin kiitos Elinalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Merja Tuomi-Nikula. Jakson teemana on hedelmällisyyteen vaikuttavat tekijät.

Jaksossa käsitellään hedelmällisyyttä ja siihen vaikuttavia tekijöitä.  Puhumme muun muassa siitä, että miten voi itse vaikuttaa omaan hedelmällisyyteensä sekä käymme läpi hedelmällisyyttä heikentäviä asioita. Juttelemme myös hedelmällisyyden tutkimisesta ja käymme läpi, että milloin on hyvä hakeutua lapsettomuushoitoihin.

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.    

Tämän päivän jaksossa Elina Nurmilahti kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Elina on 32 vuotias ja asuu Helsingissä miehensä ja kissansa kanssa. Elina tykkää harrastaa vapaa-ajallaan muun muassa juoksa. Työkseen Elina toimii juristina.  

Elina tapasi miehensä kaksi vuotta sitten. Koska Elinalla on ollut lapsihaave todella pitkään, niin hän hakeutui yksityiselle klinikalle tarkistuttamaan oman hedelmällisyystilanteensa jo muutaman kuukauden yrityksen jälkeen. Elinalle tehdyissä tutkimuksissa kaikki vaikutti olevan kunnossa, joskis luteaalivaihe oli hieman lyhyen puoleinen. Tästä syystä lääkäri suositteli, että miehenkin hedelmällisyystilanne olisi hyvä katsoa, koska siemennesteanalyysin tekeminen on nopea ja helppo toimenpide. Tästä seurasikin pariskunnan täysin yllättänyt puhelu, koska näytteestä ei löytynyt yhtäkään siittiötä.

Matkan varrelle on mahtunut monia tutkimuksia ja siittiöitä on yritetty etsiä suoraan kiveksistäkin siihen tarkoitetulla Mikro-TESE eli kiveksen mikroskooppileikkauksella. Valitettavasti siittiöitä ei kuitenkaan löytynyt. Podcastissa Elina kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista lapsettomuushoitojen ja lapsettomuuskriisin parissa sekä matkasta kohti lahjasoluhoitoja.

Lämmin kiitos Elinalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!      

Tämän päivän jaksossa Sanna kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Sanna on 35 vuotias ja asuu miehensä, pienen tyttärensä ja kahden kissansa kanssa Espoossa. Sanna harrastaa vapaa-ajallaan liikuntaa ja on tällä hetkellä vanhempainvapaalla. 

Sanna tapasi miehensä vuonna 2005 opiskelijariennoissa. Lapsihaave Sannalla on ollut lapsesta saakka, mutta virallisesti lapsitoive tuli heille vuonna 2012. Sannalla oli aiemmin todettu PCOS eli monirakkulaiset munasarjat ja siihen liittyi tieto, että lasten saaminen voi olla tavallista haastavampaa. Kierrot olivat todella pitkiä ja PCOS aiheutti erilaisia haasteita. Monien mutkien kautta Sanna päätyi miehensä kanssa lapsettomuustutkimuksiin vuonna 2018. Tutkimuksissa selvisi, että Sannan miehen antamassa siemennestenäytteessä oli häikkää ja siitä matka lapsettomuushoitojen parissa alkoi. 

Podcastissa Sanna kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista lapsettomuushoitojen parissa.

Lämmin kiitos Sannalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!  

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen parisuhde- ja seksuaaliterapeutti, psykoterapeutti Outi Ansamaa. Jakson teemana on henkinen jaksaminen lapsettomuuden keskellä.

Jaksossa käsitellään lapsettomuuskriisiä ja sitä, miten erilaiset ihmiset sen kokevat. Puhumme erilaisista tavoista käsitellä kriisiä ja Outi antaa neuvoja myös siihen, miten voisi tukea omaa puolisoaan kriisin keskellä. Lisäksi käsittelemme muutamia työkaluja lapsettomuuskriisin käsittelemiseen. Puhumme myös kiellettyinä pidetyistä tunteista, kuten katkeruudesta, vihasta ja kateudesta.

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.    

Tämän päivän jaksossa Reeta Ahola kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Reeta on 39 vuotias ja asuu Vantaalla miehensä sekä kahden lapsen ja koiran kanssa. Reeta viettää uusperhe-elämää ja hän kuvaileekin itseään tahattomasti lapsettomana äitipuolena. Reeta työskentelee digitaalisen oppimisen parissa.

Tahattomasta lapsettomuudesta Reeta on kärsinyt 13 vuotta. Kaikki alkoi vuonna 2008, kun Reeta oli juuri mennyt naimisiin, mutta lasta ei alkanut kuulua. Muutaman vuoden päästä tuli ero ensimmäisestä aviomiehestä ja myöhemmin elämään löytyi uusi mies, josta alkoi uusperhe-elämä. Matkan varrelle on mahtunut kolme raastavaa keskenmenoa sekä lapsettomuushoitoja.

Podcastissa Reeta kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista lapsettomuushoitojen ja lapsettomuuskriisin parissa. Lämmin kiitos Reetalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!    

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Merja Tuomi-Nikula. Jakson teemana on kuukautiskierron ABC, raskauden alkaminen ja siihen liittyvät komplikaatiot sekä keskenmenot. Merja kertoo myös hieman lapsettomuushoitojen kehityksestä ajan kanssa ja avaa omaa historiaansa alalla.

Jaksossa käsitellään kuukautiskiertoa ja siihen liittyen esimerkiksi ovulaatiota ja luteaalivaihetta. Käymme läpi raskauden alkamista, siittiöitä, hedelmöittymistä, alkion kiinnittymistä ja muita raskautumiseen liittyviä asioita. Lisäksi juttelemme erilaisista raskauden vaiheista, mutta myös raskauksiin liittyvistä komplikaatioista, kuten kohdunulkoinen- tai rypäleraskaus ja tuulimuna sekä keskenmenot. 

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.    

Tämän päivän jaksossa Lilli kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Lilli on 40 vuotias sinkku, asuu Vantaalla ja työskentelee rakennusalan toimihenkilönä. Vapaa-ajallaan Lilli tykkää puuhastella viljelypalstan parissa. Lilli nauttii myös äänikirjojen kuuntelusta ja haaveilee maalle muutosta.

Lillillä on ollut lapsihaave jo pitkään ja erilaisten vaiheiden kautta Lilli päätyi harkitsemaan kumppanuusvanhemmuutta. Se tuntui hänestä omalta ja hän alkoi samantien miettiä, että miten asiat lähtisivät etenemään. Podcastissa Lilli kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista kumppanuusvanhemmuuspolulta.

Lämmin kiitos Lillille rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen IVF-biologi Elli Nyman. Elli työskentelee IVF-biologina Oulun Felicitas Mehiläisessä. Elli on kotoisin Rovaniemeltä ja vapaa-ajallaan hän tykkää ulkoilla metsässä. Biologin ammatti on Ellin unelma-ammatti! Podcastissa Elli kertoo hieman biologin työstä ja työpäivän kulusta. Lisäksi keskustelemme erilaisista lapsettomuushoidoista ja niiden kulusta biologin näkökulmasta. Saamme vastauksia myös kiinnostaviin kysymyksiin liittyen mm. alkioiden pakastukseen, sulatukseen ja luokitteluun sekä moniin muihin aiheisiin!

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.

Tämän päivän jaksossa Riikka Viitala kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Riikka asuu Tampereella miehensä ja kahden koiransa kanssa. Riikka työskentelee autismin kirjon lasten parissa ja vapaa-ajallaan hän viihtyy puutarhassa. Riikka alkoi seurustella miehensä kanssa vuonna

2007 ja lapsihaave heillä on ollut virallisesti vuodesta 2014 alkaen.

Reilun vuoden yrittämisen jälkeen Riikka ja hänen miehensä hakeutuivat tutkimuksiin 2016. Riikalta löydettiin ikään nähden alhainen AMH-arvo (munasolureserviä mittaava arvo), mutta muita syitä lapsettomuudelle ei löytynyt. Riikka itse epäili sairastavansa endometrioosia, mutta sitä ei näkynyt ultrassa.

Riikalle tehtiin kolme IVF-hoitoa, mutta yksikään alkio ei kiinnittynyt. Vuoden 2017 lopussa he tekivät päätöksen siirtyä lahjasoluhoitoihin, joita sai silloin vain yksityiseltä puolelta. Klinikalla löydettiin Riikalta endometrioosilaatta ja päätettiin ensin aloittaa endometrioosin kuivatushoito. Tämän jälkeen edettiin lahjasoluhoitoihin. Podcastissa Riikka kertoo tarkemmin kokemuksistaan ja erilaisista vaiheista lapsettomuushoitojen parissa.

Lämmin kiitos Riikalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Tämän päivän jaksossa Elina kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Elina on 40 vuotias myyjä Etelä-Pohjanmaalta. Vapaa-ajallaan Elina tykkää ulkoilla koirien kanssa ja tehdä käsitöitä. Elina tutustui mieheensä Suomi24-sivuston kautta.

Podcastissa Elina kertoo tarkemmin vaiherikkaasta hoitopolustaan aina lapsettomuustutkimuksista lihavuusleikkaukseen ja takaisin lapsettomuushoitoihin. Lämmin kiitos Elinalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Podcastissa kerrotut tarinat ovat aina kertojan omia näkemyksiä ja kokemuksia heidän matkaltaan, eivätkä jaksot näin ollen sisällä terveydellistä neuvontaa. Käännythän aina terveydenhuollon asiantuntijoiden puoleen oman terveytesi ja mahdollisten hoitojesi tiimoilta.

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen lapsettomuushoitaja Jaana Huttula. Jaana työskentelee lapsettomuushoitajana Oulun Felicitas Mehiläisessä ja on koulutukseltaan kätilö. Podcastissa Jaana kertoo hieman lapsettomuushoitajan työstä ja työpäivän kulusta. Lisäksi keskustelemme erilaisista lapsettomuushoidoista, milloin valitaan mikäkin vaihtoehto ja miten hoidot etenevät.

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa! 

Tässä jaksossa Johanna kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Johanna on 32 vuotias varhaiskasvatuksen opettaja Jyväskylästä. Johannalla ja hänen miehellänsä on kahdeksan kuukauden ikäinen vauva ja kaksi koiraa, jotka pitävät arjen vauhdikkaana. Vapaa-ajallaan Johanna nauttii lukemisesta, kutomisesta, leipomisesta ja lenkkeilystä.

Johanna tapasi miehensä 2010 netissä ja he elivät useamman vuoden etäsuhteessa. Lapsihaave pariskunnalla oli heti naimisiinmenon jälkeen, mutta perheenlisäyksellä ei ollut kuitenkaan kiire.

Myöhemmin Johannalla todettiin PCOS eli monirakkulainen oireyhtymä, joka oli yksi syy lapsettomuuden taustalla. Myöhemmin Johanna ja hänen miehensä kokivat useita menetyksiä kohdunulkoisen raskauden sekä kahden keskenmenon myötä.

Lapsettomuusmatka oli pitkä ja raskas. Matkan varrella Johannan molemmat munatorvet on jouduttu poistamaan ja siitä syystä IVF-hoito on ollut ainoa mahdollisuus raskautumiseen. Johannalle tehtiin yhteensä kolme IVF-hoitoa, joista kahdessa suoritettiin punktio eli munasolujen keräys.

Podcastissa Johanna kertoo tarkemmin vaiherikkaasta ja koskettavasta matkastaan äidiksi. Lämmin kiitos Johannalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa! Podcastissa kerrotut tarinat ovat aina kertojan omia näkemyksiä ja kokemuksia heidän matkaltaan, eivätkä jaksot näin ollen sisällä terveydellistä neuvontaa. Käännythän aina terveydenhuollon asiantuntijoiden puoleen oman terveytesi ja mahdollisten hoitojesi tiimoilta.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa! 

Tämän päivän jaksossa 25 vuotias kauneusalan yrittäjä Helmi kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Helmi asuu miehensä ja kahdeksan kuukauden ikäisten kaksosvauvojen kanssa Seinäjoella. Helmi tykkää sienestää, sisustaa, käydä kirpputoreilla ja laittaa ruokaa. Ekologisuus, skandinaavinen sisustus sekä kaikki säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvä ovat lähellä Helmin sydäntä.

Pitkään Helmi ajatteli, ettei haluaisi lapsia ollenkaan. Hänen miehellään oli kuitenkin iso toive perheestä ja pikku hiljaa Helminkin ajatus jälkikasvun saamisesta muuttui. Parin vuoden yrityksen jälkeen he alkoivat turhautua tilanteeseen ja Helmi päätti varata ajan gynekologille. Helmillä todettiin PCOS eli monirakkulaiset munasarjat ja siitä alkoi matka kohti lapsettomuushoitoja.

Ennen hoitojen virallista aloittamista Helmi kävi useammassakin paikassa ennen kuin löysi itselleen sopivan lääkärin. Podcastissa Helmi kertoo tarkemmin matkasta, joka päättyi onnellisesti heidän saatuaan pienet kaksosvauvat. Lämmin kiitos Helmille rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Podcastissa kerrotut tarinat ovat aina kertojan omia näkemyksiä ja kokemuksia heidän matkaltaan, eivätkä jaksot näin ollen sisällä terveydellistä neuvontaa eikä faktoja ole tarkistettu. Käännythän aina terveydenhuollon asiantuntijoiden puoleen oman terveytesi ja mahdollisten hoitojesi tiimoilta.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa!

Tämän päivän jaksossa vierailee Felicitas Mehiläisen lapsettomuuslääkäri Katriina Niemelä. Katriina on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja lisäksi hänellä on lisääntymislääketieteen erityispätevyys. Katriina Niemelä on toiminut gynekologina jo lähes 20 vuoden ajan ja vuodesta 2008 lähtien lapsettomuuslääkärinä Väestöliiton ja sittemmin vuodesta 2017 alkaen Felicitas Mehiläisen Oulun klinikalla. Lisäksi hän pitää gynekologin vastaanottoa Oulun keskustan Mehiläisessä.

Tässä jaksossa Katriina Niemelä vastaa yleisimpiin kysymyksiin koskien tahatonta lapsettomuutta. Keskustelemme muun muassa lapsettomuuslääkärin työstä, lapsettomuuden syistä ja hoitojen aloittamisesta.

Podcast on toteutettu yhteistyössä Lapsettomuusklinikka Felicitas Mehiläisen kanssa. Felicitaksen kokeneet huippuasiantuntijat tarjoavat yksilöllistä tukea ja apua kaikissa hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvissä asioissa. Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää ja varaa aika ensikäynnille felicitas.mehilainen.fi.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa!

Tämän päivän jaksossa Iina Nieminen kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Iina on 28 vuotias lähihoitaja ja asuu aviomiehensä kanssa Lempäälässä. Tällä hetkellä Iina on äitiyslomalla pienen pojan kanssa ja vapaa-ajalla harrastaa jalkapalloa ja käsitöitä. Iina tapasi miehensä yhdeksän vuotta sitten, kun 2012 yo-kirjoitusten jälkeen heidän tiensä kohtasivat baarissa. Lapsihaave heillä on ollut virallisesti 2018 tammikuusta, kun he olivat menneet naimisiin.

Puolen vuoden yrityksen jälkeen Iina alkoi tikuttamaan ovulaatioita ja vuoden yrittämisen jälkeen he päättivät hakeutua tarkempiin tutkimuksiin. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että siittiöissä on hitautta ja toisiinsa takertuneisuutta, mutta se ei yksinään selittänyt lapsettomuutta. Hoidot aloitettiin inseminaatiolla, mutta sen jälkeen päädyttiin siirtymään ICSI-hoitoon. Hoitojen aikana ei kaikki mennyt heti ihan putkeen ja Iina kertoo podcastissa erilaisista vaiheista, joita heidän hoitopolkunsa aikana tapahtui. Loppuviimeksi heiltä löydettiin hedelmöityshäiriö, joka selitti lapsettomuutta.

Podcastissa Iina kertoo tarkemmin heidän vaiherikkaan matkan lapsettomuushoitojen parissa, joka päättyi onnellisesti heidän saatua pienen nyytin syliinsä. Lämmin kiitos Iinalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja kertomaan tarinansa!

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa!

Tämän päivän jaksossa Tiina Urhonen kertoo omia kokemuksiaan tahattomasta lapsettomuudesta. Tiina on 28 vuotias Etelä-Pohjanmaalla aviomiehensä kanssa asuva sairaanhoitaja. Hänelle tärkeitä asioita elämässä on kaksi rakasta koiraa sekä musiikki. Tahaton lapsettomuus näyttelee isoa roolia elämässä.

Tiina tapasi miehensä 2011. Lapsihaave heillä on ollut marraskuusta 2015 alkaen. Ajatuksena heillä oli saada opinnot valmiiksi ja sitten lapsi saisi tulla. Tiina muisteli olleensa intoa piukassa lähtiessään miehensä kanssa yrittämään omaa lasta. Toivottua jälkikasvua ei vain alkanut näkymään yrityksistä huolimatta ja melko nopeasti Tiina koki turhautuvansa negatiivisiin tuloksiin ja hän alkoi epäillä, että heissä on jotain vikaa. Jo muutaman kuukauden jälkeen Tiina suuntasi ensimmäisen kerran neuvolaan saadakseen keskustella mietteistään. Terveydenhoitaja ohjasi hänet takaisin kotiin ja ohjeisti yrittämään vähintään vuoden.

Virallisiin lapsettomuustutkimuksiin Tiina hakeutui miehensä kanssa vuonna 2017 kahden vuoden yrittämisen jälkeen. Tiina varasi neuvolasta lääkäriajan, josta he saivat lähetteen keskussairaalaan naistenpolille. Elämäntilanne oli kuitenkin turhan vauhdikas siinä kohtaa, kun talon rakennusprojekti sekä uusi työpaikka veivät aikaa ja voimia. Tammikuussa 2019 elämäntilanne oli sopivampi ja pariskunta haki uuden lähetteen ja aloitettiin tutkimukset. Podcastissa Tiina kertoo heidän matkastaan lapsettomuushoitojen parissa aina inseminaatioista IVF-hoitoon. Lisäksi puhumme henkisestä jaksamisesta. Lämmin kiitos Tiinalle rohkeudesta tulla puhumaan tahattomasta lapsettomuudesta ja omasta tarinastaan.

Tulethan seuraamaan meitä instagramissa!

podcast / blogi

tilaa uutiskirje