Täydellinen irtiotto Tampereella!

Blogi on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä ravintola Masu Asian Bistro kanssa!

Juuri päättynyt talvi oli pitkä kuin nälkävuosi, mutta silti tuntuu ihan hullulta, että ihan pian vuodesta 2024 on taputeltu jo PUOLET! Aika menee ihan käsittämätöntä tahtia ja välillä on hankala pysyä perässä, että milloin se maanantai vaihtui taas perjantaiksi. Juuri käänsin kotitoimistoni pöydällä seisovan kauniin laventelin värisen pöytäkalenterini maaliskuulta suoraan toukokuulle. Olenko tosiaan niin kiireinen, että ehdin kääntää kalenteria kahden kuukauden välein? Tuskinpa, mutta aika tuntuu juoksevan kuin siivillä, enkä aina pysy perässä. Usein ajattelen, että pieni irtiotto arjesta tekisi hyvää kaiken häsläämisen keskellä! Oma hyvinvointi on kuitenkin helppo unohtaa arjen tiimellyksessä, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä kehotan kaikkia tekemään samoin, kun minä olen nyt pariin otteeseen ystävieni kanssa tehnyt: Merkkaa itsellesi irtiotto ystävien kanssa kalenteriin vaikka puolen vuoden päähän! Ei ajankohdalla ole niin väliä, vaan sillä, että on jotain mitä odottaa!

 

Tein ystävieni Mirvan ja Hennan kanssa vastaavanlaisen irtioton viime kesänä, josta kirjoitinkin toiseen blogiini. Voit lukaista sen tästä.  Reissu oli erittäin onnistunut ja pikkujouluissamme laitoimme heti uuden irtioton kalenteriin. Sovimme, että silloin lähdemme kokonaiseksi vuorokaudeksi nauttimaan hyvästä ruuasta, juomasta sekä tietysti parhaasta seurasta! Kun irtiotto on merkitty kalenteriin, niin on huomattavasti todennäköisempää, että se myös toteutuu. Jos emme olisi sopineet päivää ajoissa, niin se olisi vieläkin puheenasteella. Samoin käy kaikkien treffisuunnitelmiemme kanssa ja siksi olemme jo nyt sopineet Juhan kanssa parisuhteen laatuaikadeitit ihanalle Krapille kesäkuun lopulle. Meillä oli sielä ihan täydelliset treffit alkukeväällä ja en voi kuin lämpimästi suositella kaikille niiden reseptiä, jonka kirjoitin tänne postaukseeni!

 

TÄYDELLINEN IRTIOTTO TAMPEREELLA

Rakastan hyvää ruokaa ja varsinkin sitä, että sen voi nauttia rauhassa hyvässä seurassa viiniä siemaillen! Sattuneesta syystä viime aikoina en ole ehtinyt ruuhkavuosiarjessamme ensinnäkään nauttia aterioitani rauhassa nautiskellen edes kotona, enkä varsinkaan istua hyvässä ravintolassa pitkän kaavan mukaan. Makaronilaatikko tulee syötyä vasemmalla kädellä lusikalla kauhoen samalla, kun syötän pienempää neitiä ja vahdin, että isompikin keskittyisi syömiseen kaiken muun härväämisen sijaan. Ystäväni ovat samanlaisessa elämäntilanteessa, jossa ruuhkavuodet pitävät naiset kiireisenä. Olimme enemmän kuin samaa mieltä siitä, että nyt panostaisimme erittäin hyvään illalliseen ja nauttisimme sen niin pitkän kaavan mukaan kuin vain mahdollista. Lisäksi halusimme laadukkaan majoituksen, joissa kaikilla olisi omat hyvät sängyt, kun kerrankin on mahdollista nukkua kokonainen yö putkeen kenenkään häiritsemättä. Näistä lähtökohdista aloitimme reissun suunnittelun ja päätimme varata illallisen ravintola Masu Asian Bistrosta. Se oli ensimmäinen asia, jota teimme reissun eteen, koska hyvä ruoka ennen kaikkea! Olin käynyt itse aiemmin Masussa korona-aikaan hakemassa ruokaa mukaan ja viehätyin sen upeasta sisustuksesta ja tietenkin ennen kaikkea ihanista makuelämyksistä, joita ruoka tarjoili! Rakastan Aasialaisia makuja eikä edes takeaway-astioista nauttiminen vienyt hohtoa ruualta!  Nyt tarjoutui mahdollisuus tehdä vierailu ihan paikanpäälle, joten ravintolavalinta oli helppo!

 

Majoituksen suhteen päädyimme valitsemaan Nokia Areenalla olevan Lapland Hotellin, jonka parvella ja saunalla varustettu loft-huone sopi meille hyvin. Sauna kuulosti hyvältä ja olimme kuulleet, että Lapland hotellien aamupala on aivan vertaansa vailla! Kun kerran kolme kiireistä arkea elävää emäntää pääsee reissuun, niin valitaan parasta mitä saa, ja nyt valinta osui tänne! Viimeisenä hoidettiin junalippujen varailut ja seuraavaksi saimme jäädä odottamaan reissun alkamista!

 

 

RSEPETI IRTIOTTOON 24 TUNNISSA

Kello oli 15.15, kun starttasin auton kotoa kohti juna-asemaa. Mirva ja Henna olivat tehneet työpäivän alle ja minä puolestani olin viettänyt päivää lasten kanssa. Laukut pakattuina ja itku silmäkulmassa suukotin tyttäriäni ja riensin autoon. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin yön erossa juuri vuoden täyttäneestä kuopuksestamme eikä esikoisenkaan kanssa olla oltu montaa kertaa yön yli erossa hänen 2,5 vuoden ikänsä aikana. Tunteikkaan lähdön jälkeen nautin siitä, että nyt minun pitää seuraavan vuorokauden aikana keskittyä vain itseeni ja reissusta nauttimiseen ystävieni kanssa.

 

Juna-asemalla bongasimme heti toisemme ja kaikilla oli odottava fiilis! Keli oli hieno ja junakin ajoissa. Kiitos VR, palvelit meitä tällä reissulla loistavasti! Mirva oli varannut meidän junaliput astetta paremmin varustellusta vaunusta ravintolavaunun yläkerrasta ja suuntasimmekin heti ensitöiksemme hakemaan skumpat kaikille. Henna on ystäväporukkamme äitihahmo ja hän kaivoi repustaan sellaisen eväskattauksen, että en meinannut uskoa silmiäni. Reissumme alkoi hilpeissä tunnelmissa herkullisen tapas-pöydän ääressä ja kuplivat laseissa!

Valitsemamme hotelli sijaitsi aivan juna-aseman läheisyydessä, joten perille päästyämme suuntasimme saman tien ottamaan huoneemme ja asettumaan taloksi. Huone oli oikein kiva, mutta ei kovinkaan tilava. Meillä oli parvella yhdelle aikuiselle sänky ja kaksi sängyistä oli alakerrassa. Lisäksi huoneessa oli ylellinen sauna ja kaunis kylpyhuone. Meille pääasia oli, että saamme kaikki kellistää päämme hyvään sänkyyn ja nauttia kunnon yöunet, eikä kenenkään tarvitse nukkua lisävuoteella. 

Henna laittoi meille soimaan musiikkia, Mirva avasi minibaarissa olleen pullon kuohuvaa ja yhdessä valmistauduimme iltaan! Myöhemmin kotona illan kulusta kertoessani Juha sanoi soittaneensa hotelliin ja yrittäneensä tilata meille kuohuvan huoneeseen yllätykseksi, mutta se ei ollut onnistunut, kun hän ei tiennyt varauksemme numeroa. Sääli, ettei yllätys onnistunut, mutta aivan ihana ajatus ja lämmitti silti vaimon mieltä! 

MAKUJEN SINFONIAA MASUSSA

Tampere tarjoili toukokuun alun aurinkoisimman päivän meidän reissun kunniaksi ja olo oli kevyen kupliva matkatessamme jalan kohti Masu Asian Bistroa. Hennan järjestämästä tapas-hetkestä oli jo muutama tunti ja nälkä alkoi kurnia vatsanpohjassa. Olimme ennakkoon lukeneet hiukan erilaisia menuja, mitä Masussa oli tarjolla ja olin sitä mieltä, että mitä tahansa syömme, niin se on varmasti hyvää! Kaikki kuulosti niin hyvältä, että en osannut ennakkoon päättää, että mitä söisimme, mutta luotin siihen, että tarjoilija osaa meitä avustaa tässä!

Perille päästyämme kävi juuri niin kuin ajattelinkin, ja tarjoilija osasi suositella meille täydellisen menun! Hän toki varoitti, että koska kyseessä on pitkä yhdeksän ruokalajin menu, että siinä voi kestää vähän pidempään. Sehän meille sopi paremmin kuin hyvin! Kun kerran olemme päässeet irtiottoa viettämään, niin ei haittaa, vaikka menisi koko yö! Aloitimme illan ravintolan nimikkococktaileilla ja olimme valtavan ihastuneita maun lisäksi myös siihen, että ne viimeisteltiin neilikan terälehdillä. Joskus se ihan pieni juttu tekee kaikkein isoimman vaikutuksen. 

Illallinen oli loistava! En tiedä, että miten muuten sitä voisin kuvailla. Ruuat toinen toisensa jälkeen katosivat lautaselta ja hemmottelivat makunystyröitä. Istuimme ikkunapöydällä ja paransimme maailmaa ainakin kolmen tunnin edestä siemaillen menupakettiin kuuluvia viinejä ja nautimme herkullisista annoksista. Omia lemppareitani oli ehdottomasti ensimmäisenä tullut punajuuritartar, sushi ja pääruokana ollut kala-annos, mutta kaikki olivat niin 6/5, että vaikea päättää sen enempää suosikkia! Hauska väliruoka oli korianterisorbetti, joka puhdisti suun ja auttoi maistamaan uusia makuja. Täytyy myös erikseen mainita, että misokeitto oli erittäin hyvää, vaikka se itselläni yleensä jää ottamatta, jos sitä on jossain tarjolla.  Tämä misokeitto paini ihan eri sarjassa verrattuna aiemmin maistamiini. Kuvat puhukoot puolestaan!

En kovin äkkiä voisi keksiä parempaa ohjelmaa täydelliselle illalle kuin hyvä seura, yhdeksän ruokalajin herkullinen menu, täydellisesti ruokiin sopivat viinit ja kaunis miljöö! Haluan ehdottomasti palata tänne myös Juhan kanssa syömään ja hän olikin leikkimielisesti närkästynyt, että miten hän joutuu jäädä kotiin, kun minä menen pitkälle dinnerille. Ha ha, kerrankin näin päin! Pisteenä i:n päälle lähetin yön tunteina hänelle kaikki kuvat meidän herkullisen illallisen annista.

Askel oli kevyt, kun matkasimme hotellille ja ihailimme tuulessa pauhaavaa Tammerkoskea. Mikäs sen parempi tapa päättää täydellinen päivä kuin laittaa sauna päälle ja kasvonaamiot kasvoihin! Lapland hotellin saunallinen loft-huone oli tässä kyllä ihan omiaan ja maailma oli huomattavasti parempi paikka kaiken sen höpöttämisen jäljiltä, jota olimme päivän aikana ehtineet käydä toistemme kanssa. Mikä parasta, nukuimme pitkät yöunet ilman ainuttakaan herätystä. Itselleni se oli ensimmäinen kokonainen nukutty yö yli vuoteen. Se tuntui juuri niin makealta kuin kuvitella saattaa.

 

AAMUPALAA, SHOPPAILUA JA KOTIA KOHTI

Hotellin aamupala oli helatorstain kunniaksi tarjolla yhteen saakka. Sisäinen kello nosti meidät sängyistä ylös kuitenkin jo ennen yhdeksää. Aamupala oli juuri niin hyvä, kun olin kuullutkin! Parasta oli ehdottomasti kokin tilauksesta valmistama pehmeä ja mehevä munakas hyvillä täytteillä sekä pöytiin tarjoiltu kahvi!

Kauppoihin päästyämme kello otti käyttöönsä niin nopeat viisarit, että ei hyvä tosikaan. Parin tunnin shoppailuaika tuntui vartilta ja ehkä hyvä niin, sillä muuten olisi näkynyt rahapussista pohja jo pahemman kerran. Mukaan tarttui tarpeellisia juttuja, kuten uudet urheilutrikoot ja tiimijakut meille kaikille! Zarasta löytyi nimittäin ihan superhyvin istuvat ja rennot jakut useassa eri värissä! Minä ihastuin vihreään ja Mirva oli bongannut saman itsellensä sinisenä. Eihän sitä auttanut kuin Hennankin sovittaa ja hänelle lähti samainen jakku matkaan vaaleanpunaisessa sävyssä. Täydellinen jakku, jota olen sittemmin pitänyt jo useaan otteeseen! En malta odottaa, että mitä kivaa voisimme naisten kanssa laittaa kalenteriin tulevaisuudelle, jotta pääsemme ulkoiluttamaan tiimijakkujamme ihmisten ilmoilla! Sitä odotellessa on hyvä fiilistellä näitä kuvia meidän reissusta, joka todella oli täydellinen vuorokauden irtiotto Tampereella naisten kesken!

Kiitos ihanat, otetaan pian uudestaan!